Orbán is jelentett Simicskáról?

Simicska Lajos elárulta, hogy Orbán Viktor is azok között volt, akiket a szocialista rezsim ráállított, hogy jelentéseket írjon róla.

Az interjúban Simicska eleinte arról mesélt, hogy a kommunista rendszer vastag aktában gyűjtötte róla az információkat, az egyetemi felvételijében akadályozta, és gyakorlatilag mindent tudtak arról, hogy mit csinál. Arra a kérdésre adott válaszában, melyben azt akarták megtudni, hogy Simicska sejtette-e a róla jelentők kilétét, azt mondta:
- "Volt viszont, aki odajött magától és elmondta. 'Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad.' Azt mondtam az illetőnek: nincs harag, jó, hogy szólt, majd kitaláljuk együtt, miket írjon. Azt hiszem, maguktól is rájöttek már, ő ki volt."
 
- Orbán Viktor?
 
- Igen. Amikor aztán leszereltünk, az étteremben várakoztunk, már civilben, őt kiemelték közülünk. Úgy mentünk haza a leszerelő vonattal is, hogy Viktor nem volt velünk. Minden katona elmegy bulizni, ha leszerelt, így tettünk mi is, aztán ott egyszer csak megjelent. „Hát te hogyhogy itt?” Azt mondta, alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott. Harminc éven át elhittem neki, hogy így történt.
Simicska Lajos továbbá azt mondta, "ma már nem tudja, mit gondoljon" arról, Orbán Viktor tényleg nemet mondott-e a rendszernek. A még fiatalon látott aktája állítólag eltűnt, így abból nem tudni, a kormányfőtől szerepelnek-e benne bejegyzések.
 
Ugyanakkor feltételezi, hogy a Budapesten "nem talált" iratok talán Moszkvában pihennek, és "Ha ezek meglennének és napvilágra kerülnének, az mindent borítana itthon. Ez biztos. Én meg – az elmúlt egy év történései után – nem tudom már, kiről mit gondoljak" - fogalmazott Simicska Lajos.
Orbán Viktor korábban már nyilvánosságra hozott egy halom dokumentumot, amellyel azt próbálta bizonyítani, hogy őt magát is sokféleképpen figyelte meg a rendszer, behálózni azonban nem tudták. Az egykor még szigorúan titkosított iratokat ide kattintva olvashatják. A Miniszterelnökség most is ezzel reagált, új kártyát nem húztak elő.

Simicska szerint gyanús ez az orosz kapcsolat

A kormányfő egykori barátja tovább ment, és az ATV-nél élőben jelentkezett be, ahol megerősítette az interjúban mondottakat.
 
- Mit csinál Simicska, amikor arról kérdezik, más is tudhat-e Orbán Viktor jelentéseiről?
 
- Nevet.

"Geci" és besúgó?

Ismert, február elején „lelkiismereti okokból” távozott több vezető újságíró is a Simicska tulajdonában lévő, de a Fidesz, illetve a kormány érdekei alá rendelt médiumoktól, köztük a Magyar Nemzettől és a Hír TV-től. A milliárdos vállalkozó akkor több dühödt interjút is adott az ügyről, melyben „gecinek” nevezte Orbán Viktort, Bayer Zsoltot, majd a Hír TV Célpont című műsorának szerkesztőit is, amiért szerinte Orbán mellé álltak, és otthagyták a csatornát. Egyikükkel, Kisberk Szabolccsal készített interjúnkat itt olvashatják.

Orbán apósa is III/III-as volt

Mint arról korábban beszámoltunk, a kuruc.info egy nappal a kommunizmus áldozatainak emléknapja után jelentetett meg egy összeállítást, amely hivatalos iratokkal bizonyítja, hogy a miniszterelnök feleségének apja ügynök volt. Lévai István, azaz "Lenkei" ügynöki munkáját 1955. augusztus 29-én kezdte meg, és végül 1957. november 8-án fejezte be. Ha kíváncsiak a részletekre, itt megtalálják.