Orbán árgus szemekkel sasolja Andy Vajnát

A Miniszterelnöki Kormányirodához került a Szerencsejáték Felügyelet.

Az új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda hatáskörébe került a Szerencsejáték Felügyelet (SZF) – szúrta ki az Mfor a jövő évi költségvetési tervezetből. A kormányirodát a miniszterelnök munkájának segítése céljából hozták létre az új kormányzati struktúra részeként, de a szerencsejátékok felügyelete speciális feladat lesz számukra.

Az SZF-et nemrég szervezték ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal alól, így az a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a fejlesztési tárca alá került. Most azonban ezt a minisztériumot is átszervezték, ezért az SZF-nek új gazda kellett. A felügyeleti hatáskör miatt közvetlenül Orbán Viktor Miniszterelnöki Kormányirodájához fognak befolyni a kaszinókoncessziós bevételek is.

A kaszinókból Andy Vajna filmbiztos nagyon jó ellébecol, a tavalyi nyereségéből 7,4 milliárd forintot tolt át luxemburgi offshore cégébe.

Az Orbán-kabinet kormánybiztosa csaknem 7,4 milliárdot talicskázott ki offshore cégébe

Andy Vajna kaszinócégének átalakulása miatt már közzé kellett tennie a tavalyi évre szóló beszámolót. A Las Vegas Casino Kft. profitja most is a luxemburgi adóparadicsomban bejegyzett anyacégnél köt ki. Orbán kormánybiztosa így 8 év alatt 30 milliárd forintot pumpált külföldre.