Pintér Sándor javaslatára felmentett két egészségügyi helyettes államtitkárt Orbán Viktor

Pintér Sándor javaslatára felmentett két egészségügyi helyettes államtitkárt Orbán Viktor

Az egyik felmentettről, dr. Boér Gáborról tavaly novemberben derült ki, hogy 2023 márciusától az állami kórházaknak a laborvizsgálatokat a teljesen állami tulajdonú Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft.-től (NOLD NKft.) kell megrendelniük, amelynek hogy, hogy nem 2021 óta éppen ő a vezetője.

Február 28-i hatállyal felmentette a Belügyminisztérium két helyettes államtitkárát Orbán Viktor miniszterelnök - szúrta ki a Telex a hétfő este megjelent Magyar Közlönyben.

A mai naptól fogva tehát nem dolgozhat korábbi pozíciójában az egészségügy szakmai irányításáért felelős dr. Tóth László, valamint az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős dr. Boér Gábor.

Őket Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Bidló Judit és Lengyel László váltja, akiket március 1-jei hatállyal neveztek ki.

A lap azt írja, Boér Gáborról tavaly novemberben derült ki, hogy 2023 márciusától az állami kórházaknak a laborvizsgálatokat a teljesen állami tulajdonú Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft.-től (NOLD NKft.) kell megrendelniük, amelynek hogy, hogy nem 2021 óta ő a vezetője. Ráadásul a NOLD NKft.-t a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza, amelynek tevékenységét eddig Boér felügyelte.

Az új helyettes államtitkár, Bidló Judit korábban a NEAK főigazgató-helyettese volt.