Járvány ide vagy oda, Orbán évértékelővel röffenti be a kampányt

Járvány ide vagy oda, Orbán évértékelővel röffenti be a kampányt

Február 12-én évértékelő beszédet tart Orbán Viktor – értesült a Fidesz-közeli, Magyar Nemzet címet viselő lap. Az értesülést „bombameglepetésre” megerősítette Hollik István KDNP-s képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Mivel a választásokat április 3-án tartják, és a kampány hivatalosan az azt megelőző ötvenedik napon, azaz épp február 12-én kezdődik, így az Orbán-beszéd kampánynyitónak is minősül.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A miniszterelnök utoljára 2020 elején tartott évértékelő beszédet, 2021-ben a járványhelyzet miatt erre csak online formában lett volna lehetőség, Orbán Viktor ezzel viszont nem kívánt élni. Ezért az évadnyitó beszédet az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésén mondta el a Parlament falai közt.

Az évértékelést hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi, ők kérik fel Orbánt a beszéd megtartására. Ez így volt a Fidesz ellenzéki időszaka alatt is, és a kormányon töltött évek során is.

A fideszes lap megjegyzi, Orbán év eleji beszédeiben számos alkalommal jelentett be gazdasági lépéseket, mint például adócsökkentést, támogatások kiszélesítését.