A miniszterelnöki évértékelő „online nem elég hatásos”, így lehet, hogy nem is lesz

A miniszterelnöki évértékelő „online nem elég hatásos”, így lehet, hogy nem is lesz

A Népszava információi szerint a kormányfő stábja még mérlegeli, hogy a jelenlegi körülmények között érdemes-e megtartani a szokásos, évértékelő miniszterelnöki beszédet. Hogy végül szól-e ilyen formában Orbán Viktor hozzánk, várhatóan pénteken dől el. Az évértékelőt egyébként hagyományosan a parlament tavaszi ülésszaka előtt tartják, idén ez február 15-re esik.

A portál felidézi, Orbán első megválasztása óta minden esztendőben beszédet mond a Fidesz-KDNP vezetése, illetve a kormánypártokhoz tartozó holdudvar előtt, idén azonban a korlátozások miatt csak online tudna szólni táborához.

A Népszava forrása szerint – mint fogalmazott – online nem szól akkorát, kevesebb figyelmet kapna, ez pedig leértékelhetné az egész esemény jelentőségét.

Mindezeken túl várhatóan március 15-én sem lehet majd politikai demonstrációkat tartani, így kevés olyan alkalom lesz, amikor a miniszterelnök a napi aktualitáson túli üzeneteket is eljuttathatja a nyilvánossághoz.

Na meg itt vannak a tartalmi kérdések is. Például tavaly valóságos győzelmi beszédet hallhattunk Orbán Viktortól, tizenhét alkalommal használta csak a „siker” kifejezést. Ezúttal azonban a hazánkban több mint tizenkétezer fős halálos áldozatot követelő járvány, illetve a gazdasági nehézségek miatt talán más hangulatú beszéddel állna a nyilvánosság elé.