Ennyi volt a Fidesz békepártisága, Orbán ismét elővette a háborús retorikát

Ennyi volt a Fidesz békepártisága, Orbán ismét elővette a háborús retorikát

„Harcolni fogunk!” – írja Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett posztjában, ami azért meglepő, mert a putyinista Fidesz az utóbbi időszakban békepárti hangot próbált megütni a médiában, ezért az elmúlt tizenkét év harci retorikáját inkább a „küzdelem”, illetve a „mindent megteszünk” kifejezésekkel helyettesítette.

A kormányfő posztjában most épp a „nemzetközi média” és „Brüsszel” ellen hergel, és az mondja, a választás napján üzenni fognak, hogy ők nem „jámbor lúzerek”.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Orbán posztjának további furcsasága, hogy miközben – Putyinhoz hasonlóan – Brüsszel ellen hív harcba, épp a héten vallotta be, mégis le szeretné hívni a brüsszeli helyreállítási alapból azt a hitelrészt, melyet tavaly májusban még visszautasított.

Orbán most már lehívná azt az uniós hitelt, amit tavaly még visszautasított

Orbán Viktor pénteken levélben jelezte Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, hogy pénzt kér az Európai Uniótól, sokkal többet, mint ami a jelenlegi szabályok szerint eleve járna Magyarországnak, és még sokkal többet, mint amennyit Magyarország eddig fel szándékozott venni az EU helyreállítási alapjából - írta meg a 444, amelyet azóta a kormány is megerősített.

A kabinet állásfoglalása akkor az volt, hogy a helyreállítási alap kedvezményes hitelrészét a kormányzat azért nem kívánja igénybe venni, mert „nem akar még jobban eladósodni”. Ehhez képest most: