Orbán Viktor kormányüléssel kezdi a hétfőt

Orbán Viktor kormányüléssel kezdi a hétfőt

A vasárnap késő esti győzelmi beszédét követően Orbán Viktor a HírTV-nek adott interjút. Bayer Zsoltnak elmondta, hogy örül, hiszen a Fidesz úgy nyert, ahogy senki se gondolta.

Nincs Európában még egy olyan nép, amely ilyen hosszú idő óta kormányon lévő politikai közösségnek akkora bizalmat tudna adni, mint amit most mi kaptunk a magyaroktól. Nagyon sokat kell dolgoznunk a következő években, hogy ezt megháláljuk

- mondta. "Hiába a sok modern technika, mérések, fókuszcsoportok, ilyen politikai okoskodás, azért a választás legmélyén mégiscsak egy misztérium van. Fölkerekedik Magyarország esetében hatmillió ember, és elmegy, hogy kialakítson egy közös döntést. És ebből a hatmillió akaratból a végén összeáll egy nagy közös akarat. És ezt senki sem tudja megjósolni, hogy mi lesz, meg hogy lesz… a Jóistenen kívül". A miniszterelnök hozzátette, "ötödik kormányzásával újabb esélyt kapott az ország".

Majd Orbán azzal folytatta, hogy hétfőn délben már tart egy kormányülést, reggel pedig azon gondolkodik, mi a következő teendő.

Azt szeretnénk, ha az unokáink büszkék lennének arra, amit mi leteszünk az asztalra, és olyan unokákat szeretnénk nevelni, akikre majd büszkék lehetnek az ő unokáik, és ez így fog menni, amíg a világ világ. Erről szólt ez a mai választás, ez volt benne a misztérium. Magyarország él, Magyarország erős, és a magyarok szeretik a hazájukat

 - tette hozzá.