Más kontójára védekezik Orbán Viktor - az ingyenes parkolással kritikus helyzetbe hozza az önkormányzatokat

Más kontójára védekezik Orbán Viktor - az ingyenes parkolással kritikus helyzetbe hozza az önkormányzatokat

Ingyenes lesz a parkolás.

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

"A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját"

- fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - tette hozzá.

A rendelet még vasárnap meg is jelenik, ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon.

Újabb cinikus húzás

A kormányfő természetesen arról nem beszélt, hogy a nagyobb városok és kerületek számára létfontosságú bevételről van szó. Ez, illetve a gépjárműadó elvonása gyakorlatilag kivérezteti azokat településeket, ahol a járvány miatt már most rengeteg plusz kiadás jelentkezett, így kifejezetten a szociális ellátás területén és a védőeszközök beszerzése miatt.

"Az önkormányzatokat nem sarcolni, hanem támogatni kellene"

A Jobbik szerint a települések sarcolása helyett az állami és uniós pénzekből meggazdagodott kormányközeli oligarchákat kéne bevonni a közteherviselésbe. Mint ismert, szombaton Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy gépjárműadó még önkormányzatoknál maradt részét is elvonja az állam a védekezésre hivatkozva.

Természetesen a kormányzati kommunikáció továbbra is dübörög: a héten például újabb médiakampányt indított a Miniszterelnökség.