Orbán bejelentette: ötkérdéses népszavazást kezdeményez a kormány

Orbán bejelentette: ötkérdéses népszavazást kezdeményez a kormány

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány öt kérdésben - jelentette be a miniszterelnök egy Facebook-videójában szerda délelőtt.

Orbán Viktor azt hangsúlyozta, szerinte

Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban.

Arról is beszélt: Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli.

Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult, ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást

- fogalmazott.

A kormányfő meggyőződése, hogy "nálunk is ezt akarják", ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, "vagyis visszaélnek a hatalmukkal" - vélekedett, hozzátéve:

a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk.

Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot, ezért a kormány úgy döntött, hogy referendumot kezdeményez öt kérdésben - közölte, majd felsorolta a népszavazásra bocsátani kívánt kérdéseket:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? 

A kormányfő azt kérte az emberektől, hogy közösen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtak, amikor szerinte "Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra".