Orbán Viktor továbbra sem tudja, kicsoda Habony Árpád

A miniszterelnök a jelek szerint nem szívesen ad számot erről a nem túl nehéz kérdésről.

Kicsoda Habony Árpád?

tette fel már sokadjára ezt a pofon egyszerű kérdést Volner János, a Jobbik frakcióvezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek. Hozzátette: nem arra kíváncsi, hogy zsúrpubi-e, hanem arra, milyen szerepkörben dolgozik a kormány környékén és milyen felhatalmazással bír. A Jobbik politikusa megemlítette, hogy Habony Árpád számos kormánytagnak jó barátja, azok családtagjaival is szívesen mutatkozik a közösségi oldalakra feltöltött fényképek tanulsága szerint. Jó viszonyban van továbbá a letelepedési kötvényeken milliárdokat szakító üzletemberrel is. Amint pedig egy új médiumot indít el, azonnal kitömik állami cégek hirdetéseivel. Ráadásul még drága festményeket is örömmel adott neki kölcsön a Nemzeti Múzeum.

Orbán Viktor nem cifrázta túl a papírból felolvasott előre megírt válaszát:

A szóban forgó személyt egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég kifizetési listáján nem találtam, ezért nem tartom magam illetékesnek a kérdés megválaszolásában.

Ezután a különböző Habonyhoz köthető médiumokban megjelent cikkekből hallhattunk egy összeollózott monológot Volner János korábbi cégeivel kapcsolatban. Majd adócsalónak nevezte a Jobbik frakcióvezetőjét.

Volner János viszont válaszában elmondta: az említett céget úgy adta el, hogy annak semmilyen adótartozása nem volt. Ezt a NAV-val folytatott levelezése is bizonyítja, amit ki is tett Facebook-oldalára. Majd hozzátette: akárcsak sok millió magyar embernek, nekem továbbra is az a kérdésem "Kicsoda Habony Árpád?"

Orbánnál sajnos ezek után is beakadt a lemez, ismét Volner Jánossal foglalkozott. Így sajnos továbbra sem tudjuk, hogy „Kicsoda Habony Árpád?”