Virslis Viktort a sakkos János mellé!

Annyira szerény a miniszterelnök úr: hátizsák, vonatozás, utcai falatozás.

A kormányfő szándékosan rájátszik a "nép egyszerű gyermeke" imidzsre. Nem jókedvében, hanem mert erre kényszerül. Kell is ez az ordas nagy kamu, hiszen egyre több ember számára válik világossá, hogy Orbán Viktor a családját, a barátait, a haverjait és rajtuk keresztül nyilvánvalóan önmagát is multimilliárdossá tette az elmúlt 8 évben. 

Orbán Rogánnal virslizik

Orbán Viktor megérkezett Bécsbe, ahol Rogán Antallal megálltak benyomni egy roppanós virslit, sőt, talán még perec is jut desszertnek. A magyar miniszterelnök egyébként vonattal ment Ausztriába, hogy Sebastian Kurz kancellárral, és Heinz-Christian Strache alkancellárral tárgyaljon. A vidám utazásról is készült fotó: (fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Miközben a szűk köre többet jár helikopterrel, luxus magánrepülővel, mint három műszakos melós a gyári busszal,

a miniszterelnök próbálja elhitetni országgal, világgal, hogy ő ugyanolyan, egyszerű ember, mint bárki más:

- Aki nemhogy nem repülővel, vagy páncélozott luxusautóval, hanem egyenesen vonattal utazik Bécsbe. (Természetesen nem a vonattal van a baj, kérem, a cikket ne vegyék magukra e nagyszerű közlekedési eszköz rajongói!)

- Ő a nép egyszerű gyermeke, aki bár miniszterelnök, mégis egy egyszerű kis hátizsákkal (jó, hogy már nem vándorbotra kötött hamuba sült pogácsával) járja a világot. 

- Ő a nép kedves vezetője, aki a kedves propagandaminiszterével együtt kedvesen roppantja a virslit Bécsben, az utcán.

Aki pedig ilyen emberközeli, ilyen szerény, ilyen egyszerű, az nyilván nem dézsmálhatja a közvagyont immáron nyolc éve - tárul elénk a Habony-csapat képi kommunikációs trükkje.

Oké, értjük, látjuk, ki van ez találva. Pont úgy, mint a Képviselői Irodaház aulájában található falfestmény, amelyen Kádár János, "az öreg" a nép egyszerű gyermekeként sakkozik a nép egyszerű gyermekeivel. 

De ne felejtsük el: végül Kádár is matott kapott. 

A migránsok titkos betelepítésével Orbán Viktor most még csak sakkot.

És mutogathatják bármennyit a kis hátitatyóját, ehet bérmennyi virslit Bécsben, vonatozhat naphosszat, még a 7-es buszra is felszállhat, a mozgástere vészesen szűkül.

Lépkedhet ide-oda még egy darabig, de végül mattot fog kapni ő is.

P. S.:

Valakinek a sakkos Kádár, másnak a vonatos Rákosi ugrott be a miniszterelnök bécsi produkciójáról, utóbbiak közé tartozik Szávay István is: