Orbánnal és Rogánnal cseveg a lefoglalt felvételeken Spéder?

A lap  tegnap adott hírt arról, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetések felvételeit foglalták le. „A nyomozás menetét jól ismerő, megbízható forrásból” úgy értesültek, hogy ezeken az FHB-vezér

a kormányfővel, illetve kabinetirodájának vezetőjével

társalog.

A Magyar Nemzet szerint az adathordozókat az üzletember villájában foglalták le. A rendőrség nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt. A lap kérdéseire pusztán annyit válaszoltak, hogy „az ügyben a nyomozás folyamatban van, annak részleteiről – a korábban adott tájékoztatáson túlmenően – a nyomozóhatóság nem kíván bővebb felvilágosítást adni”.

Az FHB-bankcsoportnál és Spéder Zoltán, a bank elnökének egyes érdekeltségeinél a rendőrség korábban csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Később kiderült, hogy a hatóságok az üzletember otthonában is kutakodtak.

A korábban abszolút megbízható kormánypárti kulcsembernek számító (Lázár Zoltán baráti köréhez tartozó) bankár ellen az elmúlt hetekben kemény lejárató kampány folyik a Habony Árpádhoz, illetve Andy Vajnához köthető médiában. Spéder kiretusálása a fideszes csoportképről abszolút összehangoltan és olajozottan működik. Az MNB rekord gyorsasággal szabott ki súlyos bíráságot az FHB-re egy évekkel korábbi ügy miatt, és a NAV emberei is egyből ráugrottak az Index Spéder tulajdonában levő kiadójára.