Öregezés Veszprémben is?

Az ügyben a Jobbik Veszprémi Szervezete és Ifjúsági Tagozata tartott közösen sajtótájékoztatót.

Az elkövetők magabiztosságát az is jelzi, hogy a falopást fényes nappal követték el, és ahelyett, hogy elmenekültek volna a helyszínről, bántalmazni kezdték a hölgyet. Ezek és az elkövetés egyéb módszerei - baseballütők használata, idős ember sérelmére elkövetett súlyos sérüléssel járó tettlegesség - ismerős lehet sokak számára, akik nem dugják a fejüket a homokba. - emelte ki Forgóné Kelemen Judit, a nemzeti párt veszprémi önkormányzati képviselője.

Az ilyen cselekményeknek könnyen lehet gyilkosság a vége, ezért különösen veszélyes büncselekménytípus az „öregezés”, mely már létezik a kriminalisztikai szakzsargonban is, és amelynek a lényege: hogy magát megvédeni nem tudó, idős emberekre rontanak rá és veszik el javaikat bűnözők- miközben életveszélyesen megverik, megsebesítik, megölik őket. - hangsúlyozta Forgóné, majd hozzátette: "Reméljük, hogy a rendőrparancsnok úr kiemelt minősítésű bűncselekménynek tekinti ezt az ügyet. Elszomorít, hogy sehol nem olvashattuk a rendőrség felhívását, hogy kérik a lakosság segítségét."

A múlt heti történés minimum két problémára hívja fel a figyelmet egyszerre. Az öregezés jelenségére és a rendőrhiányra, amit a migránsok beáramlása csak fokozni fog.

Ez az eset is rámutat arra, hogy a közbiztonság fokozatosan romlik Veszprémben is, annak ellenére is így van ez, hogy – egy kivételével - a helyi sajtók megpróbálták elhallgatni ezt a bűncselekményt. - mindezt már Sárándi Balázs, a nemzeti ellenzék veszprémi elnöke mondta.

A migráns áradat bevallottan is leköti a rendőrség erőit. Feltehetően Veszprém sem marad ki ebből, hiszen több ezer rendőrt vezényelnek a szerb–magyar határra.
De mi lesz akkor a helyi közbiztonsággal? Mire számíthatnak a város lakói? - tette fel kérdéseit az elnök, majd kiemelte, a város polgárai több gyalogos járőrt szeretnének a  közterületeken látni.

A Jobbik továbbá újra kéri azt is, hogy a belvárosi rehabilitáció előtt leszerelt térfigyelő kamerák kerüljenek visszatelepítésre, ez ugyanis még mind a mai napig nem történt meg. - hangsúlyozta a párt, majd javasolták, hogy a polgárőrség a rendőrséggel, illetve önállóan is fokozott járőrtevékenységet végezzen, és annak eredményéről a sajtónak is számoljanak be.  A Jobbik továbbá javasolja az idősek számára létrehozandó jelzőrendszeri szolgálat kiépítését.

Varga Bence, a Jobbik IT veszprémi elnöke a tájékoztatón felajánlotta a Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprémi Alapszervezetének és a Jobbik Ifjúsági Tagozata Veszprémi Szervezetének segítségét azon egyedül élő, idős, magatehetetlen embertársai számára, akiknek gondot jelent a tüzelő behordása, bevásárlás, esetleg gyógyszerkiváltás, hogy a hasonló esetek elkerülhetők legyenek.