A parlamenti pártok közül csak a Jobbiknak nem lesznek óriásplakátjai

A parlamenti pártok közül csak a Jobbiknak nem lesznek óriásplakátjai

A hvg.hu közölt egy összeállítást arról, hogy a különböző pártok mennyiért, melyik cégnél és hány plakáton fognak megjelenni az EP-választás kampányában.

A Jobbik esetében a legegyszerűbb erre a válasz, a párt szóvivője, Jakab Péter a portállal közölte: a 662 milliós ÁSZ-büntetés miatt erre nincs pénzük, így "lábbal kell megnyerni a csatát".

A Fidesz nem válaszolt a megkeresésre, de azt már most is látni, hogy mindenhol Orbán Viktor támogatására szólít fel az állampárt.

Az MSZP csak annyit árult el, hogy 300 óriásplakátjuk 200 citylight felületük lesz, összesen több mint 20 millió forintért. A szocialisták ugyanakkor azt titkolni próbálták, hogy a kormányközeli (részben Mészáros-tulajdon) Publimont eszközein hirdetik magukat.

A Mi Hazánk - az MSZP-hez hasonlóan - szintén mélyen a listaár alatt, 20 ezer forintért kap plakáthelyeket a már említett Publimontnál - a pártnak 150 óriásplakát jutott.

Egyébként 3 párt hirdet a kormányközeli cégen keresztül: a Fidesz, az MSZP és a Mi Hazánk.

Az összeállítás szerint a DK-nak nagy nehézségek árán sikerült plakáthelyhez jutnia, nem árulták el, hogy hol, de 100 ezerért hirdetnek, és csak májustól.

A Momentumot mindenhol elutasították, így ők kénytelenek egy kampányautóval járni az országot - legalább kétszer.