Székesfehérvárott az önkormányzati cég lemázolta a felségsértő feliratokat

Nincs külön szerződés a plakáthelyek takarítására.

Szombat este erősen ellenzéki hangvételű feliratok jelentek meg számos (egyébként üresen álló) székesfehérvári óriásplakáton – tájékoztatta lapunkat egyik helyi olvasónk. A feliratok kétségtelenül erősek, de a trágárságot szemmel láthatóan kerülték a feliratozók, a legkeményebb kifejezés is a „mocskos”, valamint a „takarodj” volt.

A hét elején a teljes egészében önkormányzati tulajdonú Városgondnokság Kft. eltávolította a festékszóróval felfújt feliratokat, ezt ugyancsak az olvasónk által küldött fotó bizonyítja. Megkérdeztük az önkormányzati céget, állnak-e szerződéses kapcsolatban a plakáthelyek (magáncég) tulajdonosaival azok helyreállítása, tisztántartása tárgyában, és ha igen, úgy milyen összegért végzik ezt a munkát.

Bozai István, a Városgondnokság Kft. ügyvezető igazgatója válaszában arról tájékoztatott, hogy minden közterületi reklámeszköz rendelkezik közterület foglalási engedéllyel, és ezek után a reklámozó közterület-foglalási díjat fizet az önkormányzat rendelete alapján. Kijelentette:

nincs külön szerződés az eszközök takarítására, de a jó ízlést sértő feliratokat eddig és ezentúl is eltávolítjuk a közterületeken álló eszközökről.

Hozzátette, a jó ízlést sértő rongálások miatt bejelentést tesznek a hatóság felé.