Az Origo.hu előbb értesült a Médiatanács ítéletéről, mint ahogy a döntést meghozták

Megint időgépet használt a kormánypárti sajtó.

A HVG által kiszúrt megjelenés időpontja azért érdekes, mert a Médiatanács csak 12 órakor ült össze, hogy megvizsgálja a beadott kérelmet.

Magyarul: a hírportál előre látott a jövőbe legalább 25 perccel.

A kormánypártinak tartott Origo.hu később leplezni próbálta a bakit, ezért módosította a cikk címét és bevezetőjét. A Comment.blog.hu screenshotja alapján így született meg a 

várhatóan nem kapott

szófordulat.

 

Emlékezetes: az Origo.hu írta meg azt is, hogy a Jobbik rendezvényén kifütyülték a pártelnököt és különböző rigmusokat skandáltak Vona beszéde alatt. Mindezt tíz perccel azelőtt, hogy a Jobbik elnöke felszólalt volna, mi több úgy, hogy a legtöbb sajtótermék annak idején semmilyen balhét nem tapasztalt a helyszínen.

Újabb adalék Habonyék égéséhez: még el sem kezdődött Vona beszéde, a 888 szerint már ki is fütyülték

A rendezvény előtt nagyjából fél órával egy mintegy negyven főből álló roma csoport jelent meg a Corvin-közben sípokkal és kereplőkkel felszerelkezve. A megemlékezés kezdetekor azonban a rendőrök távozásra szólították fel őket, amit meg is tettek. Így a zajkeltő arzenál használatára nem is került sor.A Habony Művekhez tartozó 888.hu és a szintén kormányközeli Origót azonban ez nem gátolta meg abban, hogy "Vona kifütyüléséről", "lökdösődésről", "botrányról" írjanak.