Őrizetben Bíró Péter, a Lombard-vezér

A Lombard Kézizálog Zrt. ügyével kapcsolatban előállított személyt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a Fővárosi Főügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására - jelent meg a rendőrség sejtelmes közleménye a police.hu-n.
 
Azonban az nso.hu és az MTI információi szerint a meg nem nevezett férfi Bíró Péter, akinél a nyomozók az előállítás előtt házkutatást is tartottak.
 
Mint korábban írtuk, a Lombard csődje Áldozó Tamás pápai polgármestert is meglepte. Szerinte az anyacég helyzete közvetlenül nem érinti a futballklubot, ám közvetetten igen, és döntően befolyásolhatja a jövőjét. "Egyelőre én is csak a sajtóból értesültem a történtekről" - mondta a polgármester.
 
A klub otthona, a Perutz Stadion az önkormányzaté, amelyet negyed évre egy-két millió forintért bérel a csapat. A város évi 55 millió forinttal támogatja a Lombard Pápa Termál FC-t. A "fékezett habzású" működésre a Lombard 99,5 százalékos tulajdonosa, Bíró Péter nélkül is van pénz, ám arra nem lát lehetőséget Áldozó Tamás, hogy az egyesületet átvegyék és üzemeltessék.
 
Ezzel kapcsolatban Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei elnöke úgy nyilatkozott: mindaddig, ameddig a Lombard csoport tulajdonában van a klub, fel kellene függeszteni az évi 55 milliós támogatást is, amelyet a város nyújt a csapatnak.
 
A politikus szerint nem világos az sem, hogy milyen céllal vásárolta be magát annak idején Bíró Péter a pápai labdarúgásba, miért éri meg neki egy a fejlődés csíráját sem hordozó csapatot üzemeltetni és egyáltalán mennyi pénzt fektet bele, és mikor kívánja rendezni a játékosok elmaradt fizetését?
 
Süle Zsolt, a párt pápai elnöke úgy látja, a pápai foci esete rávilágít a futballban tapasztalható aggasztó országos jelenségekre is.
 
Hosszú-hosszú évek óta egy pocsolyában dagonyázunk egymást követő botrányok kíséretében. Az eredmények egyenlőek a nullával, viszont tömérdek mennyiségű - sokszor tisztázatlan eredetű - pénz folyik el a rendszerben.
 
[[nid:168079]]