Országos akcióval köszöntik az egészségügyiseket

Országos akcióval fejezi ki tiszteletét az egészségügyi és szociális ágazat dolgozóinak a Jobbik Ifjúsági Tagozat (IT). Az Alfahírnek küldött közleményükben emlékeztetnek, az elmúlt évek során számtalan alkalommal álltak ki jobbikos országgyűlési képviselők az egészségügyi és szociális ágazat dolgozóinak erkölcsi és anyagi megbecsülésért. Tették és teszik mindezt parlamenti felszólalások, intézménylátogatások, az önkéntesség éve keretén belül végzett tevékenységek, valamint ágazati demonstrációkon való részvételek útján.
Mint írják, ehhez a küzdelemhez csatlakozott az IT is: a nemrégiben megalakult Szociális és Egészségügyi Kabinetek által meghirdetett országos kezdeményezéssel köszöntik Semmelweis-nap alkalmából az ágazatok dolgozóit.
 
Akciójuk célja az, hogy felhívják a társadalom és a kormány figyelmét a dolgozók elismerésének fontosságára, valamint hálájukat fejezzék ki áldozatos munkájukért. Ezért országszerte közel száz tagozatuk fogalmazott meg köszönő üzenetet egészségügyi vagy szociális intézmények előtti aszfaltrajz formájában. Már a feliratok elkészítése során megérkeztek az első visszajelzések: az alkalmazottak több helyszínen meghatottan köszönték meg a fiatalok figyelmességét.
„A szóban forgó ágazatok dolgozói nap mint nap erőteljes fizikai, pszichikai és szellemi terhelésnek vannak kitéve, az értünk végzett felelősségteljes munkájukat pedig sokszor elavult eszközökkel és nem megfelelő körülmények között, rendkívül alacsony bérezés mellett kénytelenek végezni”
– áll a Kiriák Klaudia IT-alelnök és Bogárdi Tünde, az IT Szociális Kabinetének vezetője által jegyzett közleményben.
 
A Jobbik és a Jobbik IT halaszthatatlannak tartja e kulcsfontosságú területek problémáinak feltárását és orvoslását, hiszen az egészségügy talpra állítása, valamint a szociális ellátórendszer megreformálása nélkül nem építhetünk virágzó nemzetet. „Ezért üzenjük a kormánynak: anyagi és erkölcsi megbecsülést az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak!” – zárul közleményük.