Éppen életet mentettek, amikor egy luxusautó sofőrje kiabált a mentősökkel, hogy álljanak félre az autóval

Éppen életet mentettek, amikor egy luxusautó sofőrje kiabált a mentősökkel, hogy álljanak félre az autóval

Nem mindennapi történetet osztott közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat egy tahó sofőr miatt.

Mint írták, egy 45 év körüli nő újraélesztéséhez érkezett segítségül szombat este a Központi Rohamkocsi, ezért nem értek rá az életmentők szabad parkolóhelyet keresgélni a belvárosi Sas utcában. A ház kapuja előtt megállva, gyorsan magukhoz vették eszközeiket, és rohantak is az emeletre a beteghez, akinél azonnal emelt szintű ellátás kezdődött.

Az elszánt küzdelmet azonban, az előszobából váratlanul bekiabáló idegen férfihang zavarta meg, aki a “mentő sofőrjét” kereste.

„A férfi ugyanis nem tudott tovább várakozni kocsijában ülve, ezért gondolta, hogy kézbe veszi a dolgokat. A nyitva maradt ajtókat kihasználva, a mentők nyomába eredt és még a beteg lakásába is követte őket azért, hogy megkérje, álljanak el az útból."

Az OMSZ azt írta posztjában, hogy a mentősöket nagyon meglepte a méltatlankodó sofőr, mégsem tudtak azonnal reagálni. Perceknek kellett még eltelnie, amíg stabilizálni tudták a beteg állapotát. Mint kiderült, csak ezután tudott egy időközben felszabadult helyre átállni a mentővel.

"A luxusautó vezetője azonban továbbra is elégedetlen volt, feljelentéssel fenyegette a hivatásukat szolgáló mentőket, amiért indokolatlanul sokáig használták a kék villogót.”

A jelenet után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget a mentősök - tették hozzá.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}