Életveszélyesen megfenyegették az OMSZ koronavírus ellen már beoltott munkatársait

Életveszélyesen megfenyegették az OMSZ koronavírus ellen már beoltott munkatársait

Az Országos Mentőszolgálat nemrégiben Facebook-bejegyzésében számolt be arról, hogy ugyan a véleménynyilvánítás lehetősége közösségi felületeiken is adott, azonban – mint fogalmaztak –, van, ami méltatlan a hivatásukat szolgáló bajtársakkal szemben.

Ahogyan arról már korábban egy posztjukban beszámoltak, az ország egyik legnagyobb létszámú mentőállomásán szolgálatot teljesítő mentők 30 százaléka már most túl van az első védőoltáson, a többiek pedig – önkéntes jelentkezést követően – megadott időpontokban érkeznek folyamatosan az oltópontokra.

A felelősen gondolkodó életmentő közösség tagjai saját szemükkel láthatták, mennyire komoly (akár életveszélyes) panaszokat okozhat a Covid19, ezért számukra egyértelmű volt a döntés a vírust megfékezni képes vakcina mellett. Azonban ezzel a logikus magyarázattal sem sikerült meggyőzni azt a néhány oltásellenes kommentelőt, akik vállalhatatlan stílusban estek a mentőknek a poszt alatt 

– írták.

Példaként említik, miszerint egy fehérvári targoncás 84 karakteren keresztül gyűlölködött, amiért bajtársaik “pénzért chip-eltetik magukat”, míg egy pécsváradi édesanya mérget remélt a fecskendőbe vakcina helyett. Az egyik legkeményebb hozzászólás azonban egy karcagi tanártól érkezett, aki a képen szereplő mentős halálát kívánta, amiért ő beoltatta magát.

A mentők azt kérik, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjatok a védőoltásról, mert csak együtt sikerülhet legyőzni a vírust

– zárták szavaikat.