Letörölték a szocik a videót, a Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta az úgynevezett mentőápolót

Letörölték a szocik a videót, a Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta az úgynevezett mentőápolót

Letörölte az MSZP azt a videót, melyen Korózs Lajos egy állítólagos mentőápolóval beszélgetett. A videó megjelenése után az Országos Mentőszolgálat azt közölte, N. Athina

nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

Ezt követően a szocialista párt azzal védekezett,

senki nem állította, hogy a nő az OMSZ alkalmazottja volna, az egészségügyi dolgozók működési nyilvántartása pedig a vonatkozó szabályok értemében pedig önkéntes,

azaz a felvétel nem hivatalból, hanem az érintett személy kérelmére történik.

Nem sokkal később a nő által megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta, hogy N. Athina az ő dolgozójuk volna. A közösségi médiában ezt írták:

Megdöbbenéssel olvastuk, hogy ennek ismeretében a nő már a Szamaritánus Mentőszolgálat dolgozójának vallotta magát. Ez sem valós! A nő nem áll /állt szolgálatunk alkalmazásában. Szolgálatunk elhatárolódik a riportban elhangzottaktól és a megszólaló személyétől is.

Ezt követően került sor arra, hogy az MSZP törölje Facebook-oldaláról a videót.

A hölgy azonban nem először szerepel a videóban elhangzott történetekkel a médiában. Április 23-án a Pesti Hírlapnak, április 28-án pedig a Klubrádiónak nyilatkozott.

A nő Facebookon található fotói között egy olyan is található, melyen – úgy tűnik – mintha valamilyen mentőszolgálati jelvényt ábrázoló pulóvert viselne.

Németh Athina

Az asszony az ATV Egyenes beszéd című műsorának fenntartotta korábbi állítását, mely szerint 43 éve mentőzik.

Azt állítja, van olyan magántulajdonban lévő mentőszolgálat, amely 1979 óta működik Magyarországon, itt dolgozott ő is. A mentőszolgálatot nem akarta megnevezni.

Arra a kérdésre, hogy a Szamaritánus Mentőszolgálat miért tagadja, hogy náluk dolgozik, nem kívánt válaszolni.

Arra a kérdésre, hogy ha a kijelentések igazak, miért vették le a videót a közösségi oldalról, Korózs Lajos azt felelte: az OMSZ érzékenysége miatt döntöttek így, az MSZP-s politikus szerint senkit nem akartak megbántani. (A videót egyébként nem az OMSZ, hanem a Szamaritánus Mentőszolgálat posztja után törölték - A szerk.)