Ötpárti egyeztetést a férfiak nyugdíjaztatásáról!

A Jobbik szerint a társadalom nagy része küzdene a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjba vonulásáért, és más pártok képviselői szerint is jogos a felvetés.

A Jobbik a jövő hét elején kiküld a parlamenti pártoknak egy felhívást, amelyben a nyugdíjazás kérdésének egyeztetésére kérik őket - jelentette be Sneider Tamás, az Országgyűlés és a nemzeti párt alelnöke. A legfontosabb megtudni, hogy megvalósíthatónak, támogathatónak tartják-e a javaslatot.
 
Sneider Tamás kifejtette, a kormánypártoktól adatokat várnak a tanácskozáson, amelyek alapján pontosan ki lehetne számolni, hogy mennyibe kerülne, és hogyan lehetne bevezetni a férfiak esetében is a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjaztatást. Ha ezzel most elkezdenek foglalkozni, akkor akár a jövő évi költségvetést el lehetne fogadni úgy, hogy ez a rendszer érvényes legyen a férfiakra is.
 
A képviselő elmondása szerint olyan intenzív érdeklődést tapasztaltak, hogy a Jobbik már a múlt héttől kezdődően az ügyben számos politikailag független szakszervezettel folytatott párbeszédet, amelyek egyöntetűen támogatásukat fejezték ki. Eddig közlekedési, egészségügyi, és szociális szakszervezetek képviselőivel egyeztettek, akik között olyan szakszervezeti vezető is volt, aki akár Strasbourghoz fordulna ebben a kérdésben.
 
Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy örülnének, ha a nemsokára elkezdődő aláírásgyűjtési akción – amelyben a nyugdíjazásról szól majd az első kérdés – az embereket biztosíthatnák afelől, hogy van lehetőség a kezdeményezés megvalósulására.
 
Kelemen Erzsébet Eszter