Otthagyja a hiteltelen Együttet az alelnök, új pártban vállalna szerepet

Kilép pártjából Pápa Levente, az Együtt alelnöke, egyúttal minden tisztségéről lemond.

A politikus erről az Indexnek adott interjújában beszélt. Mint mondta, az Együtt nem az lett, aminek indult, így már nem tud tiszta szívvel részt venni benne. Pápa szerint a párt megosztott, nem tudják eldönteni, hogy a baloldal részeként vagy független pólusként definiálják magukat. Ő centrum felépítésében vett volna részt, a párt vezetése azonban balra húz.
 
Pápa tudni véli azt is, hogy az Együtt 2018-ban valószínűleg az MSZP-vel és a DK-val indul majd közösen a választáson, a választókerületeket a két nagyobb baloldali párt már fel is osztotta egymás között.
 
Pápa, akinek a párt vezetésével személyes vitái is voltak, azt mondja, az Együtt rossz alapokon nyugszik, nem tud már hiteles párt lenni.
 
És a végére maradt az örömhír!
 
A ma létező pártok egyikében sem vállalna szerepet, de szívesen részt venne egy új mozgalomban vagy pártban. Nem baloldali formációban gondolkodik, hanem egy olyanban, ami patrióta, hazaszerető, piacgazdaságban hívő és szélsőségektől mentes.
 
Reméljük, sikerrel jár, csakúgy, mint a DK-t otthagyó Kerék-Bárczy Szabolcs, aki egy konzervatív-liberális-szociáldemokrata pártban gondolkodik.
 
Ha így haladunk, 2018-ban a baloldal akár tíz párttal is képviseltetheti majd magát, csak győzzék kiválasztani a legjobbat az ilyesmire fogékony választók.