„56 ezer forintból nem lehet a mai világban megélni"

„56 ezer forintból nem lehet a mai világban megélni"

"A valóság sosem találkozik a Fidesz kommunikációjával. Emelni 6000 forintot egyszer és közben elvenni 26 ezret máshonnan, az nem emelés, hanem büntetés”

írta Facebook-oldalán Ungár Péter LMP-s politikus, aki egy olyan családhoz látogatott, akiknek havi 56 ezer forintból kell megélniük, mióta a családfenntartó ápolásra szorul, mert elvesztette szeme világát.

„Sajnos nagyon sokan vannak hozzájuk hasonló helyzetben Magyarországon. A Fidesznek 10 éve lett volna ezen változtatnia, de nem tette. Nincs mese, nekik is meg kell kapniuk az emelt otthonápolási díjat, mindenféle ügyeskedés és mellébeszélés nélkül."

–tette hozzá a képviselő.

A videóban bemutatott egri férfi egyik percről a másikra vesztette el látását, aminek következtében az egri rehabilitációs intézetben 94 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg nála. Ezután havi 26 ezer 800 forintos egészségkárosodási támogatás illette meg, felesége pedig 43 ezer forintos otthonápolási díjat kapott.

Aztán nemrég jött a felülvizsgálat és mivel felesége otthonápolási díját megemelték 6800 forinttal, a férfitől megvonták a korábbi támogatást.

„56 ezer forintból nem lehet a mai világban megélni, főleg úgy, hogy 30 ezer forint az önkormányzati lakásunk bérleti díja”

–meséli megrendülten, könnyeivel küszködve a férfi, aki hiába fellebbezett és fordult a minisztériumhoz, mindig azt a választ kapta, hogy

egy fogyasztási egység egy főre 25 ezer forint.

„Hát kérdem én, hogy ezek a törvényhozó emberkék nem tudják, ennyi pénzből mit lehet csinálni?”

Az emelt otthonápolási díjat oda kell adni mindenkinek, aki valamelyik családtagját gondozza

A valóság sosem találkozik a Fidesz kommunikációjával. Emelni 6000 forintot egyszer és közben elvenni 26 ezret máshonnan, az nem emelés, hanem büntetés....