Óvodát zár be a Fidesz–ballib koalíció

A Jobbik a szülőkkel közösen tiltakozik a Páskom parki óvoda bezárása ellen.

Monostori Zsolttól megtudtuk, hogy a Fidesz–MLP–Együtt-PM–RÁTE-nagykoalíció a szülők és a nevelőtestület tiltakozása ellenére igennel szavazott az előterjesztésre, és a Jobbik kiállásának is köszönhető, hogy nem került azonnal lakat az intézményre.

Mint fogalmazott az eredeti javaslat szerint a Páskom parki óvoda hat csoportját a Hartyán-Árendás Óvoda két tagóvodájában helyezték volna el, ugyanakkor a megüresedő épület és a hozzátartozó hatalmas park hasznosításáról különböző híresztelések keltek szárnyra, többek között felmerült egy hajléktalanszálló létesítése is.

A határozott szülői és nevelői ellenállás miatt a képviselő-testület elé már egy módosított előterjesztés került, mely az azonnali bezárás helyett további kétéves agóniát engedélyez a halálra ítélt intézménynek. A Páskom parki óvoda a csoportszám folyamatos csökkentésével legfeljebb 2 év alatt kiürül - tette hozzá.

A nemzeti párt politikusa elárulta azt is, hogy a leépítés indokaként az alacsony gyereklétszámot nevezték meg.

Tény, hogy az újpalotai óvodák átlagosan az államilag meghatározott 25 fős maximális csoportlétszámhoz viszonyítva 80 százalékos kihasználtsággal működnek, de a nevelői vélemények szerint azonban a 20 fős csoportok minden szempontból ideálisnak tekinthetők.

Ez Újpalota jövője

A Jobbik Magyarországért Mozgalom XV. kerületi önkormányzati képviselőjeként minden erőmmel azon leszek, hogy megálljt parancsoljak ennek a káros intézkedéssorozatnak. Újpalota jövője a kisgyermekes családokban van. Az ő ellenségeik egyúttal a Jobbik ellenségei is - szögezte le Monostori Zsolt.