Ózd: saját pénzükből segítik a közbiztonságot

Janiczak Dávid jobbikos polgármester és alpolgármestere a közbiztonság javítására fordítja fizetéskiegészítését.

Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere, illetve a szintén jobbikos Fidrus Péter alpolgármester egyaránt lemondtak nyelvvizsgapótlékukról, és az összeget a közbiztonság javítása érdekében az Ózdi Közbiztonságért Alapítványnak ajánlották fel. Minderre azután került sor, hogy a törvényi változások miatt a jövőben Janiczak havi járandósága a boon.hu információi szerint 15 ezer, helyettesének pedig 12 ezer forinttal nőtt volna. Ez évi 324 ezer forint támogatást jelent a szervezet számára.
 
A döntést a város képviselő-testületének csütörtöki tanácskozásán jelentette be Janiczak Dávid.
„Ezt az összeget fel fogom ajánlani az Ózdi Közbiztonságért Alapítvány javára és alpolgármester úr ugyanígy jár el, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a városban a közbiztonságra nagyobb hangsúlyt tudjunk fektetni. Ez programunknak is az egyik fő tartó eleme és ezt mi, így a fizetésünk emelkedéséből adódó összeggel is támogatni fogjuk” - fogalmazott a jobbikos polgármester.
Janiczak Dávidot már az október 12-i önkormányzati választások során is polgármesterré választották a 33 ezres lakosságú borsodi városban, de csupán 66 szavazattal győzte le fideszes ellenfelét. Ezért a vesztes volt polgármester különböző, a Jobbiktól független csalásokra hivatkozva elérte, hogy újabb választást írjanak ki. Rosszul járt, mert november 9-én már 64,5%-os, kétharmados győzelmet aratott a jobbikos jelölt a Fidesszel szemben.