Ózdon nyugodtan lehúzhatjuk a WC-t! Hasznosul a végtermék

Teljes egészében a vonatkozó előírásoknak megfelelő tisztított szennyvizet fog engedni a Hangony patakba. Nem utolsósorban a kiszűrt, kitisztított iszapot egy másodlagos hasznosításba, komposztáláson keresztül mezőgazdasági hasznosításra, szintén egy rendelet módosítás után erdőhasznosításba lehet majd kivinni"

- mondta el Molnár Attila, az ÉRV Zrt. műszaki igazgatója. A több mint másfél milliárd forintos beruházás az első része annak a projektnek, amelynek végén a város teljes egészében kiépül a borsodi település csatornahálózata.

„...a 47 km hosszú csatornahálózat megépítése, amit évek óta nagyon vár Ózd város lakossága, is folyamatban van, hiszen a tegnapi nap folyamán jártunk a konzorciumi partnerünknél Budapesten, éppen azért, mert jómagam is érdeklődni kívántam, hogy mikor kezdődik el az építés. Ott az irányító hatóság, a minisztérium részéről is jelen voltak a megfelelő személyek, és biztosítottak róla, hogy már viszonylag közel van az az időpont, amikor elkezdődhet az építkezés"

- közölte az örömhírt Janiczak Dávid, polgármester, aki az új szennyvíztelepet szakemberekkel járta körbe és a séta során minden újonnan épült létesítményt alaposan megnézett.

Ez a számítógép dönti el miben úsznak majd a Hangony patakban a halak.

Majd abban a helyiségben gyűltek össze az érintettek, amelyből számítógépek segítségével irányítják majd az egész rendszert.