RTL: A paksi bővítésen dolgozó munkások egy része szerint elkezdtek felmondani nekik

RTL: A paksi bővítésen dolgozó munkások egy része szerint elkezdtek felmondani nekik

Több munkás is arról számolt be az RTL Klub Híradójának, hogy több havi bérükkel tartozik nekik a cég, amely a Paks2 beruházáshoz tartozó építkezéseken dolgozik. A fővállalkozó Roszatom magyarországi képviselete az RTL kérdésére elismerte, hogy vannak "bizonyos átmeneti, technikai jellegű nehézségek".

A Híradó azért kereste meg a munkásokat, mert Harangozó Tamás MSZP-s képviselőt korábban több, az építkezésen dolgozó szekszárdi munkás kereste meg azzal, hogy az őket foglalkoztató cég kezdeményezte a szerződésük felbontását és sokaknak hónapok óta nem fizetnek bért.

Idén januártól kezdve nagyon sok ember nem kapott fizetést. Én perpillanat a februári és ezt a havi...másfél hónapja nem kaptam egyáltalán fizetést

- mondta el egy munkás az RTL-nek.

Az RTL beszámolója szerint márciusban két hét kényszerszabadságra küldték a dolgozókat, ám amikor visszatértek, közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló okirattal várták őket. Harangozó szerint fennáll a gyanú, hogy ez a cég be fog csődölni és nem is fogják megkapni a dolgozók a pénzt, ezért felszólította a kormányt, hogy azonnali hatállyal intézkedjen az ügyben.

Süli János paksi bővítésért felelős miniszter hivatala a Roszatomhoz irányította az RTL stábját, ahol elismerték a problémákat, arra azonban nem válaszoltak, hogy a nehézségek az Oroszországra kivetett szankciók miatt következtek-e be.