Palkovics szerint nem szakmai, hanem politikai döntés volt az augusztus 20-i tűzijáték elmaradása

Palkovics szerint nem szakmai, hanem politikai döntés volt az augusztus 20-i tűzijáték elmaradása

Az  RTL Klub birtokába került felvételen a miniszter arról beszélt, nagy volt a kockázata annak, ha például este 6 órakor döntenek a tűzijáték elmaradása mellett.

Az, hogy este 6-kor mondjanak le tűzijátékot, lehet, hogy megtörtént, de ennek a következményeit azért egy olyan helyzetben, amikor egyébként a tűzijáték… és ez már a politika része, hogy a tűzjáték az egy nem kívánt valamivé vált időközben, mert politikai támadások érték, hogy mi a fenének szerveznek tűzijátékot. Ebben a helyzetben nyilván nem lehetett annak a felelősségét vállalni, hogy este 6-kor mondjuk le, vagy valami történik.

Palkovics László szegeden, a meteorológus vándorgyűlésen elhangzott beszéde után válaszolt arra a kérdésre, hogy miért kellett olyan korán dönteni a tűzijáték lefújásáról.

Tüntetők várták Palkovicsot a szegedi bölcsészkar előtt

Ezt énekelték a Palkovics Lászlóra váró tüntetők a szegedi bölcsészkar épületének bejárata előtt, ahol az ipari és technológiai miniszter tartott előadást a Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlésén. A Telex beszámolója szerint mintegy ötven tüntető, újságírók, fotósok várták Palovicsot, hogy értékelhető magyarázatot kapjanak az OMSZ vezetésének kirúgásáról.