Tállai András körzetében egyforma pályázatok uralkodnak

Majd új pályázatokat írogatunk, nem?

A Magyar Nemzet nézte át a beadott anyagokat, ebből arra a következtetésre jutottak, hogy gyakorlatilag egyformák a pályázatok Tállai András körzetében.

Kiemelnek néhány példát is: a helyi identitás és kohézió erősítésére kiírt pályázaton csak önkormányzatok indulhattak, de az egyik nyertes konzorciumot mégis a fideszes NAV elnök mezőkövesdi focicsapatát fenntartó egyesület vezeti. A Mezőkövesdi Zsóry SE az önkormányzattal és a Közkincstár kulturális egyesülettel pályázott együtt, 39,5 millió forintot nyertek. A Magyar Nemzet szerint erről az önkormányzat pont nem tud, az egyesület vezetője pedig nem akart nyilatkozni.

Ezzel azonos volt a Hejőszalonta, Mályi és Ónod, valamint a hozzájuk konzorciumi tagként csatlakozó falvak pályázati anyaga is. A közlekedésbiztonsági programok szinte mindenhol ugyanolyanok.

Miért?

A lap azt is próbálja megfejteni, hogy minek köszönhető a sok egyezés. Szinte mindegyik település ugyanazzal a Fideszhez közeli pályázatíróval dolgozik, ez a Nord Tender Kft.

A cég ügyvezetője elismerte, hogy a pályázatok egyeznek, de településenként különböző hatástanulmányok készültek, ezek viszont nem nyilvánosak.

(fotó: Tállai András a Mezőkövesd–Dunaújváros-mérkőzés után tartott ünnepségen Mezőkövesden 2016. június 5-én - Vajda János/MTI)