Vannak, akik továbbra sem törik meg a némasági fogadalmat

Gondolta volna, hogy akár 70 milliót is lehet keresni a szótlansággal?

A Magyar Nemzet górcső alá vette a tavaszi parlamenti ülésszak befejeztével, hogy mennyit dolgoztak a képviselők a parlamentben. 

Az eredmény szerint összesen tizenkilenc olyan képviselő volt, aki egyetlen egyszer sem szólalt fel 2017-ben. 

A jelenlegi rekorderek között csak fideszeseket találunk. Egyikőjük Bíró Márk, aki az elmúlt hét évben hallgatásával segítette a Ház munkáját. Ez idő alatt pedig a havi 747 ezres bruttó fizetésével 70 millió forintot keresett képviselőként. Azt hogy párton belül milyen szerepe lehet nem tudjuk, de listáról került be a Parlamentbe és ugyan a honvédelmi bizottság tagja, ha meg is jelenik az üléseken ott is magában tartja véleményét.

Bár teljesítménye bámulatos, még így sem tudja megelőzni az örök csendkirályt, Kubatov Gábort, aki már 10 éve nem látja szükségét, hogy beleszóljon bármibe is.

A nagyobbik kormánypárt a botrányos figurákat nem akarja felszólalásokkal reklámozni, így nem meglepő, hogy idén nem kért szót Mengyi Roland, Simonka és Farkas Flórián sem, de Rogán Antalnak is csak két alkalommal beszélt, összesen 3 percet.

A Demokratikus Koalíció egyik tagja sem szólalt fel tavasszal, ami nem meglepő, hiszen a fontos szavazásokon kívűl nem vesznek részt az országgyűlés munkájában, mióta a Népszabadság bezárása miatt bojkottot hirdettek.

Az érem másik oldala

A legaktívabb képviselő Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára volt, aki csaknem kilenc órát beszélt. Őt Lázár János és Mesterházy Attila követték négy és fél órás beszédidővel.

Az LMP-ből Schmuck Erzsébet (321 perc), a Jobbikból pedig Z. Kárpát Dániel (233 perc) kért a legtöbbször szót.