Pars döntőzik, női vízilabdázóink a bronzért csatáznak

Íme az olimpia pénteki programja!

Atlétikával indítjuk a napot: 13 órakor kezdődik a férfi 50 km-es gyaloglás, ebben a versenyszámban három honfitársunk – Rácz Sándor, Srp Miklós és Venyercsán Bence - is rajthoz áll.

Bár ma nem rendeznek döntőt a kajak-kenusoknál, ettől függetlenül 14 órától érdemes lesz figyelni a Rodrigo de Freitas Lagúnára, hiszen négy egységünk is szerepel az előfutamokban: a férfi kajak egyesek sprinttávján Molnár Péter, kenu kettes 1000 méteren a Vasbányai Henrik-Mike Róbert páros, a rióban immár kétszeres aranyérmes Kozák Danuta pedig Szabó Gabriellával, Fazekas-Zur Krisztinával és Csipes Tamarával karöltve a női kajak négyes tagjaként 500 méteren igyekszik kiharcolni a döntőbe jutást.

Az időrendben utolsó, 14:59-kor startoló előfutamon, férfi kajak négyesen is találunk magyar indulót: a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállítású egységet.

A középfutamokra 15 óra és 15:45 között kerül sor, ma délután tehát véglegessé válik a holnapi döntők mezőnye, melyekben legnagyobb eséllyel olimpiai címvédő női kajak négyesünkkel, és a 2013-ban világbajnok Mike-Vasbányai duóval találkozhatunk majd.

Hajrá, lányok!

A nap talán legjobban várt magyar érdekeltségű eseménye a női vízilabdatorna bronzmeccse lesz, amely 16:20-kor veszi kezdetét. Bíró Attila tanítványai az Európa-bajnok orosz válogatottal csatáznak a 3. helyért.

A női öttusázók viadala 17 órától az úszással, majd 19 órától a bónuszvívással, illetve a lovaglással folytatódik, itt két versenyzőnk lesz érdekelt: Kovács Sarolta a 15., Földházi Zsófia pedig a 33. helyen áll a tegnapi vívás rangsoroló selejtező után.

19:30-tól a női 20 km-es gyaloglás résztvevői is megkezdik szereplésüket. Itt a férfiak 50 km-es távjához hasonlóan hárman képviselik a magyar színeket: Madarász Viktória, Kovács Barbara és Rédei Rita.

23:00-tól a futás-lövészet számmal lezárulnak női öttusaküzdelmek, reméljük, a hajrára is marad esélye mindkét versenyzőnknek a pontszerző, vagy akár a dobogót érő helyezések elérésére.

Kalapács

Magyar idő szerint már szombaton hajnalban, 2:05-től lép a dobókörbe a férfi kalapácsvetés fináléjában a címvédő Pars Krisztián, aki összesítésben a 4. legjobb, 75,49 méteres dobással harcolta ki a döntőbe jutást. Esetleges éremszerzése a felkészülését nagyban hátráltató sérülések miatt kisebb meglepetés lenne, de a selejtezőben mutatott produkcióját látva azon sem csodálkoznánk, ha a végül mégis odaérne a legjobb háromba a 34 esztendős klasszis.