Már Orbánnak is sok a pécsi polgármester ügyetlenkedése

De tehetetlen vele szemben a jelenlegi helyzetben.

A lap úgy tudja, hogy Páva Zsolt több ciklust már nem kap, de vele együtt még több helyi fideszes karrierjének vége lehet. 

Egy hete hozott létre a város képviselő-testületének Fidesz-KDNP frakciója egy, a polgármester munkáját segítő döntés-előkészítő testületet, amit az ellenzék és a média is egyöntetűen a várost csődbe vivő Páva Zsolt gyámság alá vonásaként értelmezett.

Az, hogy mindez Orbán Viktor látogatása előtt történt az ellenzék szerint azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök tudtával és akaratával jött létre a "puccs".

A lap fideszes forrása ezzel szemben azt állítja, hogy semmilyen puccs nem történt, viszont a helyi városvezetők "bénaságát" és kommunikációjuk "teljes csődjét" mutatja, hogy úgy sikerült tálalniuk, az egyébként a város gazdálkodásának rendbetételére létrehozott testületet, hogy az azt sugallja, a párt kihátrált Páva mögül. Azzal pedig csak tetézték a kommunikációs bakit, hogy a szocialista érára próbálták rákenni a gazdasági problémákat, miközben már majdnem annyi ideje van fideszes városvezetés, mint amennyit a szocialisták töltöttek a baranyai megyeszékhely élén.

A miniszterelnököt is ismerő forrásuk szerint azonban Orbán

"nem boldog, hogy egy ekkora pancser áll az ország ötödik legnagyobb városának élén",

viszont egyelőre nem tud mit kezdeni a helyzettel. Nem mondathatja le a polgármestert, mert

egy időközi választást nem merne megkockáztatni, az állandó botrányok és adósságok miatt ugyanis a párt már nem olyan népszerű a pécsiek körében.

Így a polgármester helyén marad a következő választásokig, ott azonban már nem kap esélyt a megmérettetésre. A széles körben elterjedt pletykákat, miszerint a most létrehozott csoportot vezető, jelenleg országgyűlési képviselőként tevékenykedő Csizi Péter indulhat majd helyette 2019-ben, a lap forrása tévesnek véli, mert szerinte Csizi Pávával együtt megy a levesbe.

Egy másik megkérdezett illetékes azonban nagyon jól rávilágított arra, hogy miért is tart itt Pécs városa és az egész ország. 

Mint mondta

„a Fideszben még senki nem bukott el posztot pusztán azért, mert hülye, vagy béna volt, kizárólag azzal lehet kiesni pixisből, ha nem bizonyul kellően hűségesnek valaki”.