Pécs ellenzéki polgármestere visszautalja a fizetésemelésének összegét a városnak

Pécs ellenzéki polgármestere visszautalja a fizetésemelésének összegét a városnak

Visszautalják a pécsi önkormányzat tisztségviselői a nettó bérük emelésének összegét a városnak - írja a hvg.hu a pécsi városháza csütörtöki közleménye szerint. A kormány a polgármesterek illetményét 25 százalékkal emelte január elsejétől, a gond csak azzal van, hogy nem mindenkinek biztosítottak erre fedezetet, csak a kisebb települések kapnak erre támogatást.

Pécs ellenzéki polgármestere, Péterffy Attila nem ért egyet az emeléssel, hiszen az nincs tekintettel az önkormányzatok, különösen a pécsi önkormányzat gazdasági lehetőségeire, ami különösen nehéz helyzetben van.

Ilyen helyzetben sem elvárt, sem etikus nem lehet a polgármesteri illetmény emelése. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy idén azt az összeget, amivel a polgármesteri fizetésem és költségtérítésem nettó összege emelkedik január elsejétől, hiánytalanul visszafizetem az önkormányzat számára

- tette hozzá. Péterffy mellett a város mindhárom alpolgármestere is lemondott az emelésről, és úgy határoztak visszautalják a fizetésük és költségtérítésük emeléséből származó különbözetet a pécsi önkormányzat számára.