Pedofil mentőst vett őrizetbe a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Pedofil mentőst vett őrizetbe a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Először a rendőrség honlapján számoltak be arról, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai május 3-án elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki egy 43 éves férfit kiskorú veszélyeztetése és szexuális visszaélés elkövetésének gyanúja miatt.

A gyanú szerint a Veszprém megyei tartózkodási hellyel rendelkező férfi még 2019 decemberében az interneten megismerkedett az akkor még kiskorúnak számító, tehát 14 év alatti gyerekkel, majd a bizalmába férkőzve, lelki támaszt és pénzügyi segítséget is nyújtott neki.

A Blikk később azt írta, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) felderítése buktatta le azt az egészségügyi dolgozót, aki viszonyt létesített egy fiatalkorú fiúval, majd – hogy azt fenntartsa – annak anyjával is összeköltözött.

Azért az NVSZ nyomozott, mert amióta az egészségügyi dolgozóknak egészségügyi szolgálati jogviszonyuk van, velük kapcsolatban is vizsgálódhat a szervezet, ugyanúgy, mint például a rendőrök esetében.

A férfit a Blikk információink szerint a nevelt fia iránti viselkedése buktatta le egy gyámhatósági eljáráskor, ami többre engedett következtetni egy átlagos szülő-gyerek viszonynál. Mivel ez már az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése után történt, így kapott jelzést az NVSZ.

A meggyanúsított férfit, aki a lap szerint az egyik mentőszolgálatnál dolgozik, őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság május 5-én el is rendelt.