Pénteken kezdődnek Nagyszebenben a Hungarikum Napok

Pénteken kezdődnek Nagyszebenben a Hungarikum Napok

Június 30. és július 2. között a nagyszebeni skanzenben számos gasztronómiai és kulturális program, kézműves vásár, interaktív műhelyek, gyermekprogramok, hagyományos termékek és sok más meglepetés várja az érdeklődőket a 14. Hungarikum Napokon – írja a fesztivál sajtóközleménye.

A jól ismert Főzőversenyre július 1-jén, szombaton kerül sor és a nagyközönség is megkóstolhatja a 27 csapat főztjét, amelyek két kategóriában versenyeznek: gulyás és más magyar ételek bográcsban, hagyományosan elkészítve – írta a Szeben.ro.

Már tizennegyedik alkalommal tartják mega Hungarikum Napokat Nagyszebenben.

Vasárnap különleges kulináris nap vár a közönségre, hisz a zsűri tagjai és a vendég szakácsok bemutatják a magyar gasztronómia világát. Az ételeket a látogatók is megkóstolhatják: alföldi gulyás, karcagi birkapörkölt, dámszarvas pörkölt cigányosan, nagyszebeni bográcsos, mohácsi sokacbab, erdélyi birkagulyás, székelygulyás, körömpörkölt, ponty halászlé, csirkepaprikás, magyaros gombaleves és csöröge, székely lángos, paprikás kürtőskalács is készül majd. A Mikóujfalusi Rakott Ág desszertkülönlegességet, pedig szombaton kóstolhatják meg a látogatók.

A kulturális programok szintén gazdagok, 12 előadás és műsor várja a nézőket: a Nagyszebeni Citeracsoport, a pécsi Daniel Brass Dance, a Bekecs Néptáncszínház, a kolozsvári Tokos zenekar. a magyarországi Tatros, a kézdivásárhelyi Finom zenekar és a sepsiszentgyörgyi Aranyszívek nyugdíjasok énekkara és nem utolsó sorban a budapesti Eszterlánc együttes. Az első fellépő, viszont pénteken este 18 órától lép színpadra és nem más, mint az utóbbi években több szakmai díjat elnyerő, szászrégeni Dream Flow zenekar.

Szeretettel várnak mindenkit a térség legismertebb szabadtéri, magyar eseményére a nagyszebeni Astra Múzeum Skanzenjébe!

(Címlapkép: Tatros Együttes)