Pert nyert Kishantos a minisztériummal szemben

Jogerős ítélet mondja ki, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnévhez fűződő jogát. Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár félrevezette a magyar közvéleményt Kishantos ügyében, mert Kishantosnak soha nem volt bérleti díj elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, nem igaz, hogy fejlesztéseket vállalt, amit nem teljesített.

Ezekkel a hazugságokkal igyekezett a kormány a közvélemény előtt védeni a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretételét, 407 hektár Biosuisse minősítésű növényállományának barbár elpusztítását, 117 milliós kár okozását.

A magyar igazságszolgáltatás Kishantos ügyében igazságot szolgáltatott:

„A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy a minisztérium több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét a 2013. április 25-én 'Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül' című közleményben.

Az eljáró bíróságok ugyancsak jogerősen megállapították, hogy a minisztérium a Világgazdazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent Bitay Mártonnal készített interjúban szintén megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével.
 
A bíróság a minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta és elégtétel adására kötelezte.”