Ingyenes tesztelést biztosít a diákoknak és pedagógusoknak a XVIII. kerület

Ingyenes tesztelést biztosít a diákoknak és pedagógusoknak a XVIII. kerület

Ingyenes tesztelést biztosít a felsősöknek, a középiskolásoknak és a pedagógusoknak a XVIII. kerületi önkormányzat, hogy az iskolák hétfői nyitását megelőzően kiszűrjék a koronavírus-fertőzötteket - közölte a kerület alpolgármestere szombaton online sajtótájékoztatón.

Kőrös Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa) azt mondta: szombaton a kerület két szakrendelőjében hétezer gyereket és ezer pedagógust várnak tesztelésre.

Három héttel ezelőtt, az alsó tagozatos diákokat és tanáraikat tesztelték, akkor 12 fertőzött gyereket és több fertőzött felnőttet szűrtek ki

- emlékeztetett.

Kunhalmi Ágnes, a MSZP országgyűlési képviselője azt mondta, a XVIII. kerületi önkormányzat annak ellenére végzi el "a kormányzat helyett" a tömeges és ingyenes tesztelést, hogy a járvány miatt, "a sokmilliárdos kormányzati elvonásnak" köszönhetően hatmilliárd forint kiesése van.

Szerinte a XVIII. kerületi önkormányzat nem politizált a járványkezelésben, hanem csak a szakemberekre hallgatott, és megfogadta a szakrendelők vezetőinek tanácsát.

A képviselő örömtelinek mondta, hogy a kormány az ellenzék és a szakszervezetek tanácsát megfogadva ütemesen nyitotta ki az iskolákat, és csak írásbeli érettségi mellett döntött. Szerinte az oktatási kormányzatnak felzárkóztató tananyagot kell előkészítenie, és azt el kell juttatnia a tanárokhoz.

"Mindenki oltassa be magát, mert az oltás életet ment, és visszaadja a szabadságunkat, régi életünket!"

- kérte Kunhalmi Ágnes.