Pintér Sándor váratlanul több magas rangú rendőrségi vezetőt is lecserélt

Pintér Sándor váratlanul több magas rangú rendőrségi vezetőt is lecserélt

Csütörtök délután közleményben tudatta a Belügyminisztérium, hogy több magas rangú rendőri vezetőt lecseréltek vagy átvezényeltek.

A közlemény szerint

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön indokolás nélkül visszavonta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, Opauszki András ezredes kinevezését,  és a helyére július 1-től Jeney Áron alezredest nevezte ki.

Opauszki Andrást tavaly szeptember elsejével nevezték ki a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójának, így a mostani lépés elég váratlannak tűnik.

A belügyminiszter szintén csütörtökön rendelkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány, Kiss Attila vezérőrnagy elmozdításáról, ő holnaptól már a Belügyminisztérium Rendészeti Államtitkárságán lát el kabinetfőnöki feladatokat. A helyére Pintér Czinege László dandártábornokot, Heves megye rendőrfőkapitányát nevezte ki.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot péntektől megbízott rendőrfőkapitányként Nagy Zsolt ezredes veszi át – derült ki a közleményből.

Mint megírtuk, szerdán lemondott az Információs Hivatal (IH) vezetője, Bunford Zsolt vezérőrnagy is, aki maga döntött a távozás mellett. Lapinformációk szerint Bunford nem jött ki jól az újonnan felálló struktúra irányítóival. Mint ismert, a titkosszolgálatok irányítása Rogán Antal miniszter alá került.

Távozik Bunford Zsolt az Információs Hivatal éléről, már meg is van az utódja

Távozik az Információs Hivatal (IH) éléről a vezetője, Bunford Zsolt vezérőrnagy - számolt be a hvg.hu. A lap szerint a hírszerzés vezetője maga döntött a távozás mellett, és már az utódja is megvan. Bunford távozása után helyére az Alkotmányvédelmi Hivatal eddigi főigazgatóhelyettese, Oláh Krisztián kerül, akit szerdán már meg is hallgatott az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága.