Pintér: külön egységet állítottak fel a kerítés helyreállítására

Pintér Sándor szerint a határzár hatékony. Az nem baj, hogy a határsértők átjönnek rajta, mert van, amikor mégsem.

A belügyminiszter kiemelte: a kerítés tavaly október közepi megépítése állította meg a menekültáradatot (az olyan apróság, mint a honvédség és a rendőrség, jobbikos javaslatra történő bevetése nyilván semmi hatással nem volt arra, hogy a bevándorlók nem vágták át magukat az akadályon - a szerk.).

[fb_pages_codes:immigration]

Mint felidézte: korábban volt olyan nap, amikor tízezren érkeztek a magyar határokhoz és át is keltek rajta. "Ma van olyan nap, amikor egyetlen egy ember sem próbál átlépni a kerítésnél" - hangsúlyozta Pintér Sándor, hozzátéve: "számomra ez hatékony." (Mi pedig hozzátesszük, hogy az illegális határsértők emelkedő száma alapján elég ritkák lehettek mostanság az ilyen napok. De mint tudjuk, a belügyminiszter úr mindig is hadilábon állt az idő és a valóság mélyrétegi összefüggéseinek elemzésével; lásd: "két hét alatt rendet teszünk." - a szerk.)

Pintér Sándor szerint a kerítés javításának költségei jelenleg minimálisak. Az igazán nagy tételt a megerősített rendőri jelenléttel kapcsolatos kiadások jelentik - hangzott el az M1 híradójában.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, hogy tavaly ősz óta a legtöbb, 501 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 113, szombaton 151, vasárnap pedig 237 határsértőt fogtak el.

Az MTI tudósítója hétfőn a helyszínen azt tapasztalta, hogy már nappal is egyre több a migráns a szerb-magyar határ térségében, a vajdasági oldalon folyamatosan bukkannak föl tíz-húsz fős csoportok.