Pintér Sándor rábólintott a határvadász egységek felállítására

Pintér Sándor belügyminiszter jóváhagyta Papp Károly országos rendőrfőkapitány elgondolását a határvadász egységek felállításáról.

Az országos rendőrfőkapitány 48 órán belül tájékoztatást ad a magyar-szerb államhatár rendjének védelmét kiegészítő rendőri egység létrehozásáról.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt keddi kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy határvadász századok jönnek létre a rendőrségen belül, több ezer rendőrt vezényelnek a déli határra, hogy megvédjék a határszakaszt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a miniszterelnök a kormány javaslatára kérte azt a belügyminisztertől, hogy a rendőrség szervezetén belül határvadászszázadokat állítsanak fel.

Költői kérdés, hogy vajon mi indokolta a határőrség 2007-ben történő megszüntetését. Az azonban már hónapok óta tisztán látszik, hogy a magára hagyott rendőrség egyre nehezebben tud megbirkózni a migráció miatt nyakukba zúduló feladatokkal. A határőrség visszaállítását már régóta követeli a Jobbik. A kormánynak azért elég sok idő kellett ahhoz, hogy ennek szükségességét belássa.