Plakátok helyett fizetésemeléssel lehet megőrizni a miskolci munkaerőt

A munkaerő-elszívás a határon belül is működik.

A Jobbik szerint nem plakátokkal, hanem béremeléssel lehet Miskolcon tartani a munkavállalókat. Az a tény, hogy Székesfehérvár 6 évvel a fideszes hatalomátvétel után eredményesen csábíthatja el a miskolci szakembereket, a jelenlegi városvezetés gazdaságpolitikájának a csődje, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán. A Jobbik önkormányzati képviselője szerint mindez jól mutatja, mennyire időszerű a nemzeti néppárt javaslata, amely lehetővé tenné a miskolciak béremelését.

Az erről szóló előterjesztést az elmúlt időszakban kétszer is benyújtotta a legerősebb ellenzéki párt, de a Fidesz napirendre sem vette. A javaslatban a Jobbik indítványozta, hogy Miskolc közgyűlése élve a felterjesztés jogával, kezdeményezzen törvénymódosítást, hogy az állami cégek miskolci munkavállalói ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért kapják, mint győri vagy székesfehérvári társaik. Pakusza rámutatott: évek óta javasolják azt is, hogy a miskolci beruházások esetében a miskolci vállalkozások előnyt élvezzenek, hiszen az így keletkezett többlet bevételeket fizetésemelésre fordíthatják.

Végezetül közölte: a Jobbik a miskolci városvezetés támogatása nélkül is parlament elé viszi a miskolciak bérkérdését, bízva abban, hogy sikerül a fizetésemelés szükségességéről meggyőzni a törvényhozókat.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a munkaerőhiány átmeneti(?) kezelésére az Orbán-kormány harmadik országokból importálna munkaerőt.