Platini nem tett le az álmairól

Platini: 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt.

A francia sportvezető eltiltását szerdán helybenhagyta a FIFA fellebbviteli bizottsága, amely elutasította Platini, s a vele együtt ugyancsak 90 napra felfüggesztett Joseph Blatter FIFA-elnök fellebbezését.
 
Platini ügyvédei most azt mondták, abban bíznak, hogy a CAS gyorsan meghozza a döntést az ügyben. A FIFA elnökválasztásra február 26-án kerül sor, Platini pályázatával azonban a szervezet ad hoc választási bizottsága a sportvezető eltiltása miatt nem foglalkozott, így az UEFA-elnök hivatalosan még nem jelöltje a tisztújításnak.
 
A FIFA etikai bizottsága október 8-án azért függesztette fel tisztségéből Blattert és Platinit, mert utóbbi kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában. A FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott Platini.
 
Az UEFA-elnök úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.
 
Az ügyben a svájci szövetségi rendőrség korrupció gyanújával hallgatta ki Blattert, de a játékosként háromszoros aranylabdás Platinivel szemben is nyomoz a svájci államügyészség.