Posta Imrét hazaengedték a börtönből, de nem Facebookozhat

Posta Imrét hazaengedték a börtönből, de nem Facebookozhat

Négy hónap előzetes letartóztatás után január 27-én hazaengedték Posta Imrét, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival együtt halálra ítélt egy sor magyar politikust, állami vezetőt, köztük a miniszterelnököt is, és az erről szóló videót feltöltötték a Youtube-csatornájukra. 

A kormánypárti Magyar Nemzet értesülése szerint hiába indítványozták az eljáró ügyészek az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása és emberölésre való felbujtás bűntett elkövetésével gyanúsított Posta Imre letartóztatását további két hónappal, a bíróság úgy ítélte meg első fokon, hogy elég, ha nyomkövetővel otthon marad. 

A vizsgálóbíró a magyar kriminalisztikában eddig egyedülálló döntést is hozott:

megtiltotta a terheltnek az internetes közösségi oldalak használatát, különös tekintette Posta Facebook-oldalára és a blogjára,

mivel a terhére rótt cselekményeket ott követte el. A döntés végrehajtását ugyancsak a rendőrségnek kell ellenőriznie - írta a Magyar Nemzet. 

A lap megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahonnan viszont azt a tájékoztatást kapták, hogy a múlt héten pénteken benyújtották a fellebbezést a terhelt további letartóztatását indítványozva.

"Várhatóan ezen a héten megszülethet a döntés, hogy ismét letartóztatják P. Imrét, vagy elutasítják a fellebbezést, és marad bűnügyi felügyelet alatt" 

– fogalmazott Kovács Katalin, a KNYF helyettes szóvivője, aki hozzátette: ezúttal is iratokból dönt az illetékes bíró. Fontos, hogy hat hónap letöltése után már nem iratokból kell döntést hoznia a bírónak, hanem ülést kell tartania a terhelt részvételével.