Postásra támadt a kiszökött kutya Apcon

Postásra támadt a kiszökött kutya Apcon

A nyitott kapun az utcára szökött eb a biciklis postásnő lábát rángatta, majd a földre teperte. Gazdája sem tudta megfékezni. A kétségbeesett kézbesítő egy kerítésre mászva próbált menekülni.

A Hatvani Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádol egy férfit, akinek figyelmetlensége miatt a kutyája egy postai kézbesítőre támadt – számolt be az ügyészség sajtóközleménye.

A vád szerint a férfi apci hazában tartotta a kutyáját. 2022 telén a vádlott figyelmetlen volt, így az eb a nyitva maradt kapun át az utcára kiszökött és a kerékpárral közlekedő postai kézbesítő nőre támadt.

A támadás során a vádlott kutyája a sértettet megállásra és a kerékpárról leszállásra kényszerítette, rátámadt, jobb lábát rángatta, aminek következtében a nő a földre esett.

Időközben a helyszínre érkezett a vádlott is, aki észlelve a kutya szökését sikertelenül próbálta a támadó ebet megfékezni. A kézbesítő a helyzetből menekülve felkapaszkodott egy közeli üzem kerítésének beton lábazatára, azonban a vádlott kutyája ekkor is folytatta a támadást. A nőt a helyszínre érkező mentők kórházba szállították.

A kézbesítő mindkét lábszárán súlyos harapott, szakított sérüléseket szenvedett, melyek csak maradandó fogyatékossággal gyógyultak.

A támadás a testi sérüléseken túl lelkileg is megviselte a kézbesítőt.

A vádiratában a járási ügyészség a hanyag gazdával szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Hatvani Járásbíróság fog döntést hozni.

(Címlapkép: Ügyészség videója)