A Fradi csatára tavaly már vesztett a lettekkel szemben

Tavaly a lettek kiütötték a pozsonyi Slovant.

Az FTC hivatalos honlapján nyilatkozott a klub három játékosa a sorsolást követően: Leandro de Almeida, Lovrencsics Gergő, valamint a friss igazolás, Priskin Tamás. A csatárnak egyébként tavalyról van már élménye a lettekkel kapcsolatban, ugyanis a Jelgava kiejtette a pozsonyi Slovant:

"Fizikálisan erős csapatról van szó, nagyon magas védőik vannak. Ugyanakkor a rövid passzos, kombinatív játék eredményre vezethet ellenük, de biztosan nem lesz könnyű párharc."

Leandro szerint nem a Lettország elleni válogatott meccs alapján kell megítélni ezt a párharcot:

"Tíz napunk van felkészülni, még jobban összecsiszolódni. A koefficiensek alapján a legerősebb ellenfelet kaptuk a Jelgava személyében, ezért nagyon komolyan kell venni őket. Ugyanakkor nem bánom, hogy így alakult. Nehéz út vár ránk, nem azzal kell foglalkozni, hogy kit kapunk, hanem saját magunkkal".

Lovrencsics Gergő legkevésbé a koszovóiakkal nem játszott volna.

"Túlságosan jól nem ismerem még a lett ellenfelet, de biztos vagyok benne, hogy a következő napokban a stáb segítségével kielemezzük majd a játékukat. A lengyelországi nemzetközi tapasztalataimból kiindulva is mondom, hogy az Európa Ligában nincs könnyű ellenfél, hiszen a nemzetközi kvalifikációhoz is sokat le kell tenni az asztalra. Nem szabad a tavalyi kudarc miatt rástresszelnünk a lettek elleni párharcra, hanem higgadt, nagyon jó felkészülésre van szükségünk."

Mint ismert, tavaly bajnoki címvédőként nem bírt a Ferencváros az albán ezüstérmes Partizanival.