Pünkösdi videóüzenetben szól a hívekhez Erdő Péter

Pünkösdi videóüzenetben szól a hívekhez Erdő Péter

„Áraszd ki Lelkedet és minden életre kel. És megújítod a föld színét” – kezdte a hívekhez is szóló pünkösdi videóüzenetét Erdő Péter, aki kérte a Szentlélek erejét, újítson meg minket és körülöttünk a világot. A bíboros felidézi: hónapokkal ezelőtt mintha megállt volna az élet.

„Sokan vágytunk arra, hogy a szentségeket magunkhoz vehessük. Sokan vágytunk az Eucharisztiára” – utal a főpásztor mindazokra, akik a koronavírus okozta kényszerű bezártság és elővigyázatosság miatt nem vehették magukhoz Krisztus testét az elmúlt hónapokban.

Most fokozatosan visszatérünk egy elevenebb, nyitottabb élethez, ha úgy tetszik, a normalitáshoz. De ne onnan kezdjük, ahol abbahagytuk! Le kell szűrnünk a tanulságokat

– figyelmeztet Erdő Péter és arra kér:

vegyük észre, mi a lényeges, legyünk képesek segíteni, a nemzedékek pedig legyenek szolidárisabbak egymással.

Keressük mind a legfontosabbat: a találkozást Krisztussal!

Ezzel a lélekkel készüljünk a 2021. szeptember 5-12. között sorra kerülő Eucharisztikus Világkongresszusra! – hangsúlyozza a bíboros a Kongresszus videócsatornáján közzétett üzenetben. A magyar katolikus főpásztor cseppet sem tűnik letörtnek, amiért a vírus meghiúsította az idénre tervezett nagy, budapesti katolikus világeseményt, s azt egy évvel későbbre kellett halasztani.

„Kaptunk a Gondviseléstől még egy évet a lelki felkészülésre” – summáz Erdő Péter bíboros, prímás s és arra kér mindnyájunkat: használjuk ezt az évet alázattal, szeretettel, a Szentlélek erejében.