Az LMP lehet az első parlamenti párt, amelyik beáll Puzsér mögé

Két lehetőségük van.

A párt budapesti elnökségének döntését az országos elnökség titkára, Kanász-Nagy Máté ismertette az MTI-vel. Eszerint nincs túl sok lehetőség a 40 delegáltból álló kongresszus előtt.

  1. Az LMP elvi támogatásáról biztosítaná Puzsér Róbertet és felhatalmazná a budapesti elnökséget arra, kezdjen tárgyalást az együttműködésről. Végleges döntést azonban csak az európai parlamenti választás után, várhatóan jövő júniusban hoznának.
  2. Az LMP-ben már most döntést hoznának arról, hogy nem állítanak saját főpolgármester-jelöltet, hanem a független Puzsér Róbertet és programját, a Sétáló Budapest koncepciót támogatják.

Ha ez így lesz, akkor az LMP lehet az első, aki beáll a publicista mögé, ugyanis a baloldali pártok előválasztást tartanának, a Jobbik pedig még nem nyilatkozott.

Puzsér Róberttel készült interjúnkat is olvassa el:

Puzsér: "Mindig az ellenkezőjét kell tennem annak, amit a politikusok csinálnak"

Dancsó Péter a kampánycsapatod tagja? - Nem, dehogy. - És nem is lesz? - Nincs ilyen terv. - Pedig azzal, hogy kihívott téged, lényegében rácsatlakozott a főpolgármester-jelöltségedre, és ezzel egy csomó fiatal figyelmét hívta fel arra, hogy egyáltalán van egy ilyen dolog, és hogy te elindulsz a választáson.

(Címlap- és borítókép: Béli Balázs / Alfahír)