Szakszervezeti vezetőkkel közös összellenzéki forgalomlassító demonstráció Cegléden

Folyamatosan tüntetni fognak.

Bár a beszámolók szerint nem mindenki örült neki, voltak olyan lakosok, akik az ellenérzésüknek adtak hangot és az öklüket rázták, ám a többség biztatta a rabszolgatörvény ellen tiltakozókat, és csatlakoztak is a menethez.

Mindenesetre a cegledipanorama.hu arról ír, hogy a ceglédiek is forgalomlassító demonstrációt szerveztek: január 7-én tartották a tiltakozást több mint 40 autóval.

A szervezők között több szakszervezeti vezető is van, többek között a Pedagógus Szakszervezettől Kovács Zoltán, egy közlekedési szakszervezettől Magyar Károly, de pártok képviselői is, mint Horváth Gábor, Csuri Károly és Nagy Tamás önkormányzati képviselők.

A portálnak a jobbikos Horváth Gábor hangsúlyozta, ez párton kívüli rendezvény, összellenzéki összefogás eredménye, ezért nem is volta pártzászlók sem. Arról is beszélt, hogy minden hétfőn, szerdán és pénteken a Mozdony utcai élelmiszer bolt parkolójában találkoznak 15.45-kor és innen hajtanak végig az egyeztetett útvonalon.

"Elegünk van! Ez a jelszó! Tiltakozunk a neoliberális multitámogató rabszolgatörvény ellen, a helyi és országos törvényesített korrupció ellen, a kormány egészségügyet, oktatást tönkre tévő politikája ellen! Magam, mint önkormányzati képviselő pedig az Örkényi út minősíthetetlen állapota miatt is tiltakozom! Várjuk sorainkba a céljainkkal szimpatizálókat!"

- fogalmazott Horváth Gábor.