"A fal felé fordítottak, ekkor jött a könnygáz, amit a tagtársaim és a frakciótagok kaptak, amikor utánam jöttek"

Nem volt elég a fizikai erő, verbálisan is zaklatták a földre tepert fiatal jobbikos lányt.

"A déli oldalon egy rendőrsorfal zárta el az utat, én és még néhányan úgy döntöttünk, hogy megkerüljük őket, ám ezt úgy tíz-tizenöt lelkes fiatal mögöttünk nem így gondolta, és kvázi maguk előtt tolva nekitoltak a rendőröknek. Titkon reménykedtem, hogy 164 centimmel lepattanok róluk, ám nem így történt"

- meséli lapunknak a tegnap őrizetbe vett fiatal Jobbik IT-s lány.

Mint mondta: a tüntetők akaratukon kívül átlökték a sorfalon, felborítva két készenlítést. 

"Fekszem a kezemben a zászlóval, amit el akar tőlem venni egy rendőr, de nem engedem el. Már ketten próbálják kivenni a kezemből, rugdossák a könyökömet, az oldalamat. Nem megy. Nem adom".

Ezt követően a fiatal lányt végighúzták a földön a parlamentig, ahol végre igazoltatták. 

"A fal felé fordítottak, ekkor éreztem a könnygázt, amikor a tagtársaim és a frakciótagok kaptak, amikor utánam akartak jönni. Az egyik rendőr még le is elmebetegezett"

A lányt ezután öt rendőr vitte el a rabomobilig. 

"Mindegyik engem néz. Én nem féltem, visszanéztem rájuk, ezt látván elkezdtek provokatív megjegyzésekkel dobálni engem, mint például Soros-bérenc, vagy fizetett irodai alkalmazott és úgysem bírtok velünk"

- folytatta a lány.

"Nem bírtam megállni, visszaszóltam: '56 is így kezdődött, válasz persze nem jött"

Mint kiderült, behoztak egy srácot is, akiről lerángatták a kabátját, pulóverét és pólóját, majd az egyik rendőr elégedett fejjel csak annyit mondott: "Örülj, hogy a faszodat nem fogom meg!" 

Végre elindultak nagy nehezen, de a rendőrök akkor sem hagyták abba a kóstolgatást (az persze kérdés, hogy a szolgálati szabályzat melyik pontja írja elő az eljárás alá vont állampolgárok verbális vegzálását...):

"Orbán helyett ki legyen a miniszterelnök, kire szavaztál?"

- kérdezi a vetkőztetős rendőr, amire a lány - akit nem kellett félteni - csak annyit mondott: "semmi közük hozzá."

Nyilván nem is maradt el a hatalmi pozícióban lévő ember egyetlen nyomos érve:

"Pofa be."

A lányt végül a ferencvárosi kapitányságra vitték be. Mint mondta: "itt már végtelenül rendesek voltak velem, látták, hogy igazat mondok és nem bántottam senkit". 

"Hajnali háromkor elengedtek, de rossz hírekkel. Azt nyilatkozta a készenléti csapat, hogy én szerveztem a sorfal áttörését, mert zászló volt a kezemben. Vajon, ha nem Jobbikos zászló lett volna, akkor is így gondolják? Örök kérdések."

A tüntető lány ellen vélhetően büntetőeljárás indul majd, amennyiben a kamerafelvételek nem bizonyítják az ártatlanságát.

"Sosem bántottam senkit és soha nem fogok. Nem haragszom arra 10-15 tüntetőre, akik átlöktek, és nem haragszom a rendőrökre, akik hatodik-hetedik napja vannak az utcán és túlóráznak orrba-szájba. Egyre vagyok ideges, de arra nagyon: erre a Kormány-maffiára, amelynek nem elég, hogy szétlopták a hazánkat, de elérték azt is, hogy magyar a magyarnak essen. Köszönöm a Jobbik pártelnökének, a frakciónak és az IT-s bajtársaimnak a kiállást!"